Sernik na parze jest bardziej lekki i dietetyczny niż tradycyjny
1. Twaróg miksujemy z jogurtem i dodajemy miód.
2. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dodajemy do twarogu i miksujemy. Do białek dodajemy łyżkę brązowego cukru i miksujemy na puszystą pianę, następnie dodajemy do masy twarogowej (ja najpierw dodałam białka, później żółtka, ale odwrotnie byłoby jeszcze bardziej puszyście ;)). Całość delikatnie mieszamy drewniana łyżką.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
4. Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy oliwą z oliwek oraz posypujemy otrębami owsianymi.
5. Następnie przelewamy całość do formy. Sernik stawiamy na głębokiej blasze, do której wlewamy wrzątek (tak żeby sięgał połowy formy). Pieczemy około godziny. Po wyjęciu ciasta z piekarnika czekamy około 20 minut zanim wyjmiemy go z formy.
6. Wystudzony sernik dekorujemy tym co lubimy (owocami, wiórkami, orzechami itp.) Ja posypałam skórką z pomarańczy i płatkami migdałowymi. Sernik jest puszysty i rozpływa się w ustach. Smacznego!
cena za kg
Note | |||
Comments and requests add to cart Your Cart not want product for the day, leave zero value 0 |
Other products from this category:
saint Martin's croissant (cat. num.0302) | 78.00 / 84.24 net gross |
View |
Małe rogaliki marcinskie z makiem - do kawki (cat. num.0834) | 10.00 / 10.80 net gross |
View |
sweet buns (cat. num.0321) | 5.00 / 5.40 net gross |
View |
doughnuts (cat. num.0322) | 5.50 / 5.94 net gross |
View |
fruit pie - crumble topping and fresh fruits (cat. num.0323) | 55.00 / 59.40 net gross |
View |
yeast - cake (cat. num.0324) | 55.00 / 59.40 net gross |
View |
cake with plum (cat. num.0327) | 55.00 / 59.40 net gross |
View |
brownie cake (cat. num.0325) | 55.00 / 59.40 net gross |
View |
cheesecake (cat. num.0326) | 70.00 / 75.60 net gross |
View |
muffin (cat. num.0330) | 6.00 / 6.48 net gross |
View |
panna cotta - deser (cat. num.0420) | 13.00 / 14.04 net gross |
View |
babeczki na kruchym spodzie z bitą śmietaną i owocami (cat. num.0796) | 5.80 / 6.26 net gross |
View |
SERNIK KOSTKA 80 GR (cat. num.0798) | 7.00 / 7.56 net gross |
View |
SZARLOTKA JABŁECZNIK KOSTKA 80 GR (cat. num.0799) | 7.00 / 7.56 net gross |
View |
KOSTKA TRUSKAWKOWA NA BISZKOPCIE ZE SMIETANĄ (cat. num.0800) | 7.00 / 7.56 net gross |
View |
MAJORKA (WZ) KOSTKA CZEKOLADOWA NA CIEŚCIE BISZKOPTOWYM Z WIŚNIAMI (cat. num.0801) | 8.00 / 8.64 net gross |
View |
minu rogaliki staromiejskie na ciepło do kawy (cat. num.0833) | 5.00 / 5.00 net gross |
View |
babeczki muffinki - krągłe ciastko w kształcie babeczki z różnymi dodatkami (cat. num.0835) | 5.80 / 6.26 net gross |
View |
Dietetyczny sernik na parze (cat. num.0837) | 80.00 / 86.40 net gross |
View |
Wilgotne ciasto czekoladowe z wiśniami (cat. num.0838) | 100.00 / 100.00 net gross |
View |