zupa węgierska 250 ml(0815)

porcja 250 ml

Ilość i uwagi
Ilość: min. 10
Dzień Miesiąc Rok Godzina
Uwagi:
Transport Darmowy transport na wybraną imprezę targową(Więcej):
Do zapłaty: 0 zł + transport(36.90 zł)

Razem: 36.90

Dane do zamówienia
Imię: Nazwisko:
Firma: Nip:
Telefon: Telefon 2:
E-mail: Miejscowość:
Kod pocztowy: Ulica:
Numer domu: Numer mieszkania:
Chcę otrzymać fakturę VAT
Dostawa Adres dostawy: Ten sam Inny Targi
Płatność
Rodzaj karty: Data ważności:
Numer karty:

Twoje dane bankowe zostaną użyte wyłącznie do zagwarantowania tego zamówienia, firma Pentagos gwarantuje bezpieczeństwo przechowywania danych. Przy zamówieniu ekspresowym rozliczanie jest możliwe tylko za pomocą karty płatniczej. Twoja karta płatnicza musi być ważna oraz posiadać środki odpowiadające kwocie zamówienia. W wypadku złożenia zamówienia ekspresowego - zamawiający zgadza się na preautoryzację karty, celem blokady środków do wysokości zamówienia. Po dostarczeniu zamówionych produktów i wykonaniu usługi należność zostanie pobrana z karty automatycznie, na co wyraża zgodę zamawiający.

węgierska zupa gulaszowa, której podstawą jest mięso + warzywa: papryka, cebula i smalec, zbogacona jest ziemniakami przez co staje się bardziej treściwa. Zupa jest ostra i rozgrzewająca, a wołowina wychodzi miękka i smaczna. Wołowinę kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Dodajemy Smalec który rozgrzewamy na patelni, Wrzucamy cebulę i smażymy, mieszając. Dodajemy paprykę i mieszamy. Kiedy papryka wymiesza się z cebulą, wrzucamy mięso. Smażymy, mieszając, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy kminek i wyciskamy ząbek czosnku prosto na patelnię. Solimy.  Wlewamy 1/2 szklanki wody, patelnię przykrywamy i dusimy mięso do miękkości, czyli mniej więcej godzinę. Co jakiś czas zaglądamy, mieszamy i dolewamy trochę wody. W czasie, gdy mięso się dusi, przygotowujemy warzywa: ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę; paprykę kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne, starannie płuczemy i kroimy w małe kwadraty; pomidora myjemy i grubo siekamy. Kiedy mięso będzie już miękkie, dodajemy do niego warzywa. Dusimy dalej, aż ziemniaki będą miękkie, czyli jakieś 15-20 minut. Teraz przekładamy zawartość patelni do garnka i dolewamy 4 szklanki gorącej wody. Stawiamy garnek na średnim ogniu i zupę zagotowujemy. Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.