Dietetyczny sernik na parze(0837)

cena za kg

Ilość i uwagi
Ilość: min. 1
Dzień Miesiąc Rok Godzina
Uwagi:
Transport Darmowy transport na wybraną imprezę targową(Więcej):
Do zapłaty: 0 zł + transport(36.90 zł)

Razem: 36.90

Dane do zamówienia
Imię: Nazwisko:
Firma: Nip:
Telefon: Telefon 2:
E-mail: Miejscowość:
Kod pocztowy: Ulica:
Numer domu: Numer mieszkania:
Chcę otrzymać fakturę VAT
Dostawa Adres dostawy: Ten sam Inny Targi
Płatność
Rodzaj karty: Data ważności:
Numer karty:

Twoje dane bankowe zostaną użyte wyłącznie do zagwarantowania tego zamówienia, firma Pentagos gwarantuje bezpieczeństwo przechowywania danych. Przy zamówieniu ekspresowym rozliczanie jest możliwe tylko za pomocą karty płatniczej. Twoja karta płatnicza musi być ważna oraz posiadać środki odpowiadające kwocie zamówienia. W wypadku złożenia zamówienia ekspresowego - zamawiający zgadza się na preautoryzację karty, celem blokady środków do wysokości zamówienia. Po dostarczeniu zamówionych produktów i wykonaniu usługi należność zostanie pobrana z karty automatycznie, na co wyraża zgodę zamawiający.

Sernik na parze jest bardziej lekki i dietetyczny niż tradycyjny

 

1. Twaróg miksujemy z jogurtem i dodajemy miód.

2. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka dodajemy do twarogu i miksujemy. Do białek dodajemy łyżkę brązowego cukru i miksujemy na puszystą pianę, następnie dodajemy do masy twarogowej (ja najpierw dodałam białka, później żółtka, ale odwrotnie byłoby jeszcze bardziej puszyście ;)). Całość delikatnie mieszamy drewniana łyżką.

3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

4. Spód blachy wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy oliwą z oliwek oraz posypujemy otrębami owsianymi. 

5. Następnie przelewamy całość do formy. Sernik stawiamy na głębokiej blasze, do której wlewamy wrzątek (tak żeby sięgał połowy formy). Pieczemy około godziny. Po wyjęciu ciasta z piekarnika czekamy około 20 minut zanim wyjmiemy go z formy.

6. Wystudzony sernik dekorujemy tym co lubimy (owocami, wiórkami, orzechami itp.) Ja posypałam skórką z pomarańczy i płatkami migdałowymi. Sernik jest puszysty i rozpływa się w ustach. Smacznego!