węgierska zupa gulaszowa, której podstawą jest mięso + warzywa: papryka, cebula i smalec, zbogacona jest ziemniakami przez co staje się bardziej treściwa. Zupa jest ostra i rozgrzewająca, a wołowina wychodzi miękka i smaczna. Wołowinę kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno siekamy. Dodajemy Smalec który rozgrzewamy na patelni, Wrzucamy cebulę i smażymy, mieszając. Dodajemy paprykę i mieszamy. Kiedy papryka wymiesza się z cebulą, wrzucamy mięso. Smażymy, mieszając, aż mięso zmieni kolor. Dodajemy kminek i wyciskamy ząbek czosnku prosto na patelnię. Solimy. Wlewamy 1/2 szklanki wody, patelnię przykrywamy i dusimy mięso do miękkości, czyli mniej więcej godzinę. Co jakiś czas zaglądamy, mieszamy i dolewamy trochę wody. W czasie, gdy mięso się dusi, przygotowujemy warzywa: ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę; paprykę kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazda nasienne, starannie płuczemy i kroimy w małe kwadraty; pomidora myjemy i grubo siekamy. Kiedy mięso będzie już miękkie, dodajemy do niego warzywa. Dusimy dalej, aż ziemniaki będą miękkie, czyli jakieś 15-20 minut. Teraz przekładamy zawartość patelni do garnka i dolewamy 4 szklanki gorącej wody. Stawiamy garnek na średnim ogniu i zupę zagotowujemy. Próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
porcja 250 ml
Uwaga | |||
Uwagi i życzenia dodasz w koszyku Twój koszyk Nie chcesz produktu na dany dzień pozostaw wartość 0 zero |
Inne produkty z tej kategorii:
Zupa Grzybowa 250 ml (nr kat.0811) | 12.00 / 12.96 netto brutto |
Zobacz |
zupa owocowa na zimno - 200 ml (nr kat.0812) | 10.00 / 10.80 netto brutto |
Zobacz |
zupa ogórkowa - 250 ml (nr kat.0813) | 11.00 / 11.88 netto brutto |
Zobacz |
zupa cebulowa 250 ml z serem i grzankami (nr kat.0814) | 11.00 / 11.88 netto brutto |
Zobacz |
zupa węgierska 250 ml (nr kat.0815) | 11.00 / 11.88 netto brutto |
Zobacz |
BULION CONSOMME ,,ZUPA KONSUMA (nr kat.0816) | 15.00 / 16.20 netto brutto |
Zobacz |
barszcz na wedzonce 250 ml (nr kat.0817) | 12.00 / 12.96 netto brutto |
Zobacz |
pasztecik duży mięsny do Barszczu (nr kat.0818) | 4.00 / 4.32 netto brutto |
Zobacz |
pasztecik duży mięsno grzybowy do Barszczu (nr kat.0819) | 4.00 / 4.32 netto brutto |
Zobacz |
pasztecik duży grzybowy do Barszczu (nr kat.0820) | 4.00 / 4.32 netto brutto |
Zobacz |
uszka mięsne do barszczu porcja (nr kat.0821) | 5.00 / 5.40 netto brutto |
Zobacz |
uszka grzybowe do barszczu porcja 50 gr (nr kat.0822) | 5.00 / 5.40 netto brutto |
Zobacz |
zupa gulaszowa na wieprzowinie 250 ml (nr kat.0823) | 10.00 / 10.80 netto brutto |
Zobacz |
Zupa pomidorowa z makaronem 400 ml (nr kat.0824) | 10.00 / 10.80 netto brutto |
Zobacz |
Krupnik na żeberkach - 400 ml (nr kat.0825) | 12.00 / 12.96 netto brutto |
Zobacz |
żurek do podgrzania (nr kat.0343) | 9.00 / 9.72 netto brutto |
Zobacz |
krem pieczarkowy do podgrzania (nr kat.0346) | 9.00 / 9.72 netto brutto |
Zobacz |